Zrębki wędzarnicze
Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
Zrębki wędzarnicze
- Promocja!
- Promocja!
- Promocja!
- Promocja!
- Promocja!
- Promocja!
- Promocja!
Drewno, czyli produkt, bez którego wędzenie byłoby niemożliwe. Niezwykle szeroka oferta zaskoczy miłośników wędzonych produktów, którzy będą mogli dobrać zrębki z różnorodnych gatunków drzew i tym samym wpłynąć na smak i zapach żywności, który najbardziej będzie odpowiadać osobistym preferencjom. Zrębki są najlepszym zamiennikiem drewna w procesie wędzenia, pozyskiwane są z ekologicznych obszarów leśnych, dlatego też wolne są od wszelkich związków konserwujących czy impregnujących.
Zastosowanie zrębek podczas wędzenia nadaje żywności zupełnie nowy, zachwycający smak, a także aromat, który zależny jest od gatunku drzewa, które wybierzemy. Można wyróżnić zrębki pozyskiwane z czereśni, jabłoni, śliwy, buku, olszy, dębu czy gruszy, a także zestawy ze zmiksowanych gatunków drzew. Zrębki wybierane są pod względem smakowych preferencji, lecz również od rodzaju produktu, jaki chcemy wędzić. Okazuje się, że każdy gatunek drewna ma inne przeznaczenie, co nie znaczy, że nie można z nimi eksperymentować i samodzielnie dobierać rodzaj zrębek do przyrządzanych produktów.