Kaszanka z grilla z cebulką to chyba dla wszystkich klasyczne danie. Często gości na talerzach Polaków w sezonie letnim jako główne danie z grilla. W tym artykule pokażemy, jak przyrządzić jej naprawdę smaczną wersję.
Potrzebne składniki i przygotowanie kaszanki
Aby przyrządzić smaczną kaszankę z grilla, należy wcześniej kupić dobrej jakości kaszankę, cebulę oraz czosnek. Będziemy jeszcze używać wędzonej papryki, soli i pieprzu oraz odrobiny oleju. Składniki te, poza kaszanką, często mamy już w domu, dzięki czemu przepis nie wymaga szczególnych zakupów.
Pokrojone składniki mieszamy z przyprawami i olejem. Na folii aluminiowej układamy warstwę cebuli z czosnkiem, na to kładziemy kaszankę, którą też przykrywamy wcześniej pokrojoną cebulką. Całość układamy na grillu i czekamy, aż stanie się gorąca. Proste, szybkie i smaczne danie to doskonały pomysł na grilla.
Kaszanka z grilla – łatwy sposób przygotowywania
Największą zaletą kaszanki z grilla jest niezwykle prosty sposób jej przygotowania. Wystarczą podstawowe składniki oraz świeża kaszanka, żeby otrzymać smaczne i niezwykle sycące danie z grilla. Ten przepis doczekał się już wielu modyfikacji, dlatego śmiało można eksperymentować z innymi dodatkami. Co więcej, kaszankę można otrzymać w sklepach w wersji bezglutenowej. Popularne są kaszanki gryczane, jęczmienne i mieszane, dlatego można wybrać to, co nam najbardziej odpowiada ze względów smakowych oraz zdrowotnych (np. alergii).