Skip to main content
0

Smash burger z grilla gazowego to prawdziwa gratka dla miłośników soczystych, aromatycznych i chrupiących burgerów. To danie stało się prawdziwym przebojem wśród fanów burgerów i nie ma w tym nic dziwnego – przecież kto by mógł się oprzeć soczystemu, dobrze usmażonemu kotletowi mięsnemu, który jest równocześnie delikatny w środku i chrupiący na zewnątrz? Przygotuj się na ucztę, która rozgrzeje Twoje podniebienie! To będzie przepyszne! ?

Składniki:

  • Mielone mięso wołowe
  • Bułka maślana (brioche)
  •  Czarny pieprz ziarnisty
  • Masło
  • Mąka
  • Mleko

Sery :

  • Cheddar
  • Mimolette
  • Provolone
  • Parmigiano Reggiano
  • Gorgonzola

Konfitura z cebuli:

  • Czerwona cebula
  • Ocet balsamiczny
  • Miód

Przygotowanie sosu pieprzowo-serowego

  • Upraż czarny pieprz ?️
  • Zetrzyj Parmigiano, Mimolette, i Cheddar
  • Pokrój Provolone i Gorgonzolę
  • Uprażony pieprz stłucz w moździerzu
  • Do nagrzanego garnka wlej olej
  • Dodaj masło i mąkę
  • Mieszaj, aż uzyskasz zasmażkę
  • Do zasmażki wsyp zmielony pieprz
  • Dodaj mleko ?
  • Dodaj sery ? i mieszaj

  Przygotowanie konfitury z cebuli

  • Rozgrzej płytę grilla ?
  • Pokrój czerwoną cebulę w cienkie plasterki ?
  • Dodaj olej na rozgrzaną płytę
  • Wrzuć cebulę i zmniejsz temperaturę na minimum
  • Dodaj miód ? i ocet balsamiczny
  • Mieszaj i smaż ostrożnie, aż składniki cebulka zmięknie

Przygotowanie burgera

  • 100 gramów mięsa uformuj w kulkę ?
  • Rozgrzej płytę i połóż mięso
  • Przyciśnij mięso praską, aby otrzymać płaskie kotlety
  • Posól i dodaj młotkowany czarny pieprz .
  • Przewróć kotleciki i ponownie przyciśnij praską.
  • Gdy mięso będzie prawie gotowe, na minutę wrzuć bułkę na grill ?

Składanie burgera

  • Na dolną połowę bułki nałóż sos pieprzowo-serowy
  • Dodaj sałatę ?, kotlet mięsa i ponownie nałóż sos
  • Na to połóż świeże pomidory ? i konfiturę z czerwonej cebuli ?
  • Zamknij górną połową bułki ??